Tempus fugit

Tempus fugit

miércoles, enero 08, 2025

martes, septiembre 03, 2024

DONES FILÒSOFES

El curs 2023-24 vam iniciar en l'institut Agustí Serra una exposició sobre les pensadores filòsofes que hi ha hagut al llarg de la història.











L'equip guanyador de la primera convocatòria de cartells



La intenció era fer visible el pensament, el treball i les aportacions d'un gran nombre de dones que han estat silenciades per la tradició acadèmica.



Aquesta modesta exposició pretenia fer un exercici de memòria i justícia per a totes aquelles pensadores, erudites, compiladores i filòsofes.



L'equip guanyador de la segona convocatòria, any 2024-25






Cartell guanyador 2024-25






Cartell guanyador 2023-24




viernes, septiembre 02, 2022

ANÀLISI DEL FOLKLORE

 Els alumnes  heu d'analitzar símbols destacats del folklore de l'estat espanyol, excepte Catalunya perquè ja s'ha treballat a l'aula. També podeu estudiar el folklore d'altres països del món.



El treball , en grups, consistirà a fer una exposició oral a classe, podeu fer servir Powerpoint o altres programes.

En el vostre estudi heu de tenir en compte l'origen històric dels símbols folklòrics que heu cercat. Reflectir, si és el cas, que siguin símbols fruit d'una evolució coincidint amb l'evolució de la societat autòctona o no. Indicar si són símbols nacionalistes, identitaris,separatistes,etc. Informar si han patit aquest símbols alguna repressió o abandonament, etc.

                                                       DATES D'EXPOSICIÓ:

                                                   3,7 i 10 D'OCTUBRE DE 2023

MOMENTS D'ADMIRACIÓ

La filosofia acostuma a començar per l'admiració i la sorpresa davant la vida i la natura. El treball que heu de fer els alumnes és trobar moments d'admiració. Il.lustreu aspectes del món o de la vida que us hagin suscitat un moment d'admiració i d'interrogació.

Aquestes fotografies s' han d'enviar al correu del professor amb un breu comentari que serveixi de justificació.


Data límit:  25 octubre 2023



jueves, diciembre 23, 2021

Matrix y Platón

 Aquí os dejo las preguntas sobre la película de Matrix. Es un trabajo voluntario.

A lo largo del segundo trimestre  me podéis entregar el dosier de las preguntas con vuestras respuestas o podéis enviármelo, como un archivo adjunto,  por correo.







1. Establece un paralelismo entre los elementos claves de Matrix y los del mito platónico de la caverna. Explica ese paralelismo a través del siguiente texto, haciendo el análisis correspondiente:
 

“—Ahora —continué— considera lo siguiente: si este hombre volviera allá abajo y ocupase de nuevo el mismo asiento, ¿no crees que se le llenarían los ojos de tinieblas al dejar súbitamente la luz del sol? —Ciertamente, dijo. —Y si, mientras su vista está todavía confusa, pues necesitaría largo tiempo para acostumbrarse de nuevo, tuviese que opinar sobre aquellas sombras y discutir acerca de ellas con los compañeros que permanecieron constantemente encadenados, ¿no les daría que reír? y ¿no dirían de él que, por haber subido arriba, ha perdido la vista y que no vale la pena ni siquiera intentar la subida? Y a quien pretendiera desatarlos y hacerles subir, ¿no lo matarían si pudiesen echarle mano y matarle? —Sin duda, dijo.”


PLATÓN, República, VII 3




2.Elige una escena de la película y ensaya un comentario filosófico de la misma empleando como referencia el mito de la caverna.


3. ¿Qué diferencias importantes detectas entre la película y el mito? ¿Por qué?